Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

"Cookie"-urile au rolul de a facilita accesul si livrarea serviciilor folosite de utilizator de internet, precum personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisate in moneda nationala).

Ansamblu folcloric

Ansamblu folcloric

  • Age Group:6.5 - 8.5 Years
  • Duration :2.5 hours per day
  • Join Now!

 

 Constituindu-se ca o manifestare de colectivitate, păstrat şi transmis din generaţie în generaţie prin tradiţie, dar şi prin implicarea instituţiilor şi autorităţilor, folclorul românesc reprezintă o valoare a patrimoniului cultural naţional. O serie de elemente bine conturate, determină un specific naţional foarte pronunţat.

      Înființat în anul 2012, Ansamblul folcloric "MUGURAȘUL" îşi propune ca să conceapă şi să pregătească un repertoriu variat, care să cuprindă momente folclorice unitar concepute, caracteristice marilor zone geografice.

      În vederea însuşirii unui repertoriu variat şi asimilării unor stiluri specifice acestor zone, (uneori total diferite de la o zonă la alta), este necesară menţinerea copiilor la activitatea cercului pe parcursul mai multor ani.

      O modalitate de realizare a acestui obiectiv o reprezintă participarea copiilor la manifestări artistice în zonele vizate. Aceasta permite contactul direct, nemijlocit cu actul folcloric autentic, corect interpretat. Participarea reprezintă atât o modalitate de realizare a obiectivului cât şi o recompensă a activităţii copiilor, dornici de întreceri, de schimburi de experienţă, de contacte cu alte grupuri.

      Oferta cercului  cuprinde:

-  cursuri de dans popular,

-  canto popular,

 - interpretare instrumentala – vioara,viola, mandolină, chitară.

Prof.Daniela Tudor