Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

"Cookie"-urile au rolul de a facilita accesul si livrarea serviciilor folosite de utilizator de internet, precum personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisate in moneda nationala).

Contact

Pictura/Desen

  • Age Group:1.5 - 2.5 Years
  • Duration :2.5 hours per day
  • Join Now!

 

Arta de a educa în domeniul suprasensibilului (domeniu în care se înscriu și artele plastice) este destul de dificilă pentru că ea se adresează spiritului. Exprimarea lumii noastre interioare, apropierea de artă, învățarea limbajului ei, se poate realiza sub forma de joc, de la vârsta când, așa cum mărturisea Tonitza ,,încep să deseneze toți copiii, fără deosebire, adică de la vârsta când prinzi a sta copăcel și poți ține în degețele micuțe și nestâmpărate, o aschie de cărbune sau un bulgăraș de cretă’’.

      La Cercul de pictură-desen, elevul nu are de descoperit o realitate în sine, un lucru concret, ci de dezvoltat facultăți active de reprezentare si de construit un univers pe doua planuri distincte, al perceptiei si al reprezentarii. Educatia plastica inceputa la gradinita si continuata la scoala, trebuie sa inceapa cu ,,descoperirea’’ culorii, limbajul plastic de baza al copilariei. Copii nu stiu prea multe despre culoare , de aceea mi-am propus ca in cadrul acestui cerc sa studiem Culoarea. Limbajul plastic este unul din cele mai iubite mijloace de comunicare ale copiilor. Multi copii de varsta prescolara exprima prin limbajul plastic ceea ce nu pot exprima prin limbaj si asa ei comunica mai usor atat cu profesorul, cat si cu cei din jur. Lucrarile copiilor vor reflecta personalitatea fiecaruia , descoperind lumea asa cum o vad ei si in acest fel incepem sa ii cunoastem si noi mai bine.

      Cercul de pictura-desen înscrie elevi cu vârste cuprinse între 5 si 18 ani, iar procedeele, tehnicile și metodele de lucru sunt aplicate în functie de particularitățile lor de vârstă, ținând cont că între inventivitatea copiilor și propria mea activitate creatoare este o legatura de feed-back. Procesul familiarizarii elevilor cu unele tehnici plastice de lucru și stăpînirea lor, le crează acestora și sentimentul propriei lor valori sporindu-le încrederea în capaciatea lor de creație.

    Prin activitățile săptămânale copiii capătă cunoștințe despre frumos , proporții, armonia culorilor, instrumente de lucru, divese tehnici de realizare a icoanelor pe sticlă sau lemn, etc.

   La sfârșitul anului școlar nu este important doar rezultatul tangibil al activitatilor plastice , ci si dispozitia, starea de spirit a copilului și a iubirii pentru frumos pe care o crează aceste activități.

,, Fiecare copil este un artist. Problema este cum să rămână un artist și după ce va creste. (Pablo Picasso)

Prof. Natalia Amza

Studii europene

  • Age Group:6.5 - 8.5 Years
  • Duration :2.5 hours per day
  • Join Now!

 

  Cursurile de limba engleza de la Palatul Copiilor vizeaza trei categorii de varsta, respectiv, elevi avand intre 5 si 8 ani, 8 - 14 ani si 15 – 18 ani. Denumirea cursului “Limbi Europene”, este sugestiva pentru activitatile care se desfasora cu cele trei categorii sus mentionate. Limba engleza, avand cea mai mare circulatie din randul limbilor europene, are cele mai multe argumente pentru a fi aleasa ca obiect de studiu.
       In acest sens, metodele de abordare a cursului sunt diversificate, adaptate in functie de categoria de cursanti careia ne adresam. Cele mai agreate metode fiind cele de interactiune directa, simulare de situatii, invatare prin cantec, joc. La grupele de varsta mai mare, sunt agreate activitatile de comunicare si fixare a unor notiuni ce tin de structura gramaticala specifica limbii engleze. Grupa care necesita atentie sporita este cea formata din elevi care sunt in anul terminal, respectiv clasa a XII a, acolo unde activitatea este centrata pe pregatirea examenului de competente lingvistice, toate cursurile urmand indrumarile programei scolare in vigoare.
       Iesind din tiparul orelor de curs, activitatile de la Palatul Copiilor, au atractivitatea lor, au entuziasm din partea cursantilor, dat fiind faptul ca sunt activitati optionale, suplimentare.

Muzica vocal instrumentala

 

  • Age Group:4.5 - 5.5 Years
  • Duration :2.5 hours per day
  • Join Now!

 

Muzica, arta şi ştiinţa trebuie să se constituie ca obiect de învăţământ în una din principalele căi de acces a tinerei generaţii spre receptarea, înţelegerea, aprecierea şi integrarea în propria viaţă a valorilor ei autentice. Prin abordarea interdisciplinară, educaţia muzicală contribuie la completarea şi aprofundarea unor cunoştinţe dobândite la alte discipline cum ar fi limba şi literatura română, limbile moderne, istoria, artele plastice, etc.

            Cercul reprezintă o activitate extraşcolară, înţelegând prin aceasta o activitate organizată, îndrumată şi desfăşurată în diverse instituţii şi organizaţii în afara orelor de curs ale şcolii.

          Participarea la cercurile din cadrul palatului se face pe baza liberei alegeri, membrii cercului manifestând aptitudini, înclinaţii sau interese pentru activitatea respectivă, în cerc realizându-se în mod optim îndrumarea şi dezvoltarea înclinaţiilor, aptitudinilor de creaţie şi a talentului.

In cadrul cercului de Muzica vocal instrumentală pot fi abordate mai multe genuri muzicale: muzica clasică, muzica usoară, muzica populară.

          Referitor la muzica instrumentală, elevii pot studia pianul, chitara, vioara, instrumente de suflat.

         

Prof.Imireanu Laurentiu Marius

Dans modern

  • Age Group:6.5 - 8.5 Years
  • Duration :2.5 hours per day
  • Join Now!

 

Dansul are o mare importanţă şi valoare socială contribuind în dezvoltarea şi perfecţionarea omului sub aspect fizic , moral ,intelectual, estetic, etc. Deosebit de importante sunt efectele brenefice asupra voinţei , atenţiei, curajului, disciplinei, perseverenţei, stăpânirii de sine, spiritul de creativitate.

Cercul de dans modern de la Palatul Copiilor pregateste copii cu vârsta între 5 si 18 ani pentru spectacole și concursuri de gen. Dansul înseamnă ritm, armonie, muzică, stimulează competivitatea, mobilizează copilul pentru depăşirea anumitor dificultăţi printr-o muncă susţinută.Deasemeni înseamnă sănătate, abilitate, forţă, echilibru , fineţe şi eleganţă în mişcări, ţinută estetică.Permite educarea calităţilor corpului sănătos şi frumos, asigurând echilibrul fizic şi psihic , în acord cu străvechiul dicton” Mens sana in corpore sano’’.

Prof. Varghida Dorina