Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

"Cookie"-urile au rolul de a facilita accesul si livrarea serviciilor folosite de utilizator de internet, precum personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisate in moneda nationala).

Pictura/Desen

Pictura/Desen

  • Age Group:1.5 - 2.5 Years
  • Duration :2.5 hours per day
  • Join Now!

 

Arta de a educa în domeniul suprasensibilului (domeniu în care se înscriu și artele plastice) este destul de dificilă pentru că ea se adresează spiritului. Exprimarea lumii noastre interioare, apropierea de artă, învățarea limbajului ei, se poate realiza sub forma de joc, de la vârsta când, așa cum mărturisea Tonitza ,,încep să deseneze toți copiii, fără deosebire, adică de la vârsta când prinzi a sta copăcel și poți ține în degețele micuțe și nestâmpărate, o aschie de cărbune sau un bulgăraș de cretă’’.

      La Cercul de pictură-desen, elevul nu are de descoperit o realitate în sine, un lucru concret, ci de dezvoltat facultăți active de reprezentare si de construit un univers pe doua planuri distincte, al perceptiei si al reprezentarii. Educatia plastica inceputa la gradinita si continuata la scoala, trebuie sa inceapa cu ,,descoperirea’’ culorii, limbajul plastic de baza al copilariei. Copii nu stiu prea multe despre culoare , de aceea mi-am propus ca in cadrul acestui cerc sa studiem Culoarea. Limbajul plastic este unul din cele mai iubite mijloace de comunicare ale copiilor. Multi copii de varsta prescolara exprima prin limbajul plastic ceea ce nu pot exprima prin limbaj si asa ei comunica mai usor atat cu profesorul, cat si cu cei din jur. Lucrarile copiilor vor reflecta personalitatea fiecaruia , descoperind lumea asa cum o vad ei si in acest fel incepem sa ii cunoastem si noi mai bine.

      Cercul de pictura-desen înscrie elevi cu vârste cuprinse între 5 si 18 ani, iar procedeele, tehnicile și metodele de lucru sunt aplicate în functie de particularitățile lor de vârstă, ținând cont că între inventivitatea copiilor și propria mea activitate creatoare este o legatura de feed-back. Procesul familiarizarii elevilor cu unele tehnici plastice de lucru și stăpînirea lor, le crează acestora și sentimentul propriei lor valori sporindu-le încrederea în capaciatea lor de creație.

    Prin activitățile săptămânale copiii capătă cunoștințe despre frumos , proporții, armonia culorilor, instrumente de lucru, divese tehnici de realizare a icoanelor pe sticlă sau lemn, etc.

   La sfârșitul anului școlar nu este important doar rezultatul tangibil al activitatilor plastice , ci si dispozitia, starea de spirit a copilului și a iubirii pentru frumos pe care o crează aceste activități.

,, Fiecare copil este un artist. Problema este cum să rămână un artist și după ce va creste. (Pablo Picasso)

Prof. Natalia Amza